Retrospectiva săptămânii: De vorbă cu „Arma mortală care dansează pe masă”

Luni

Vio către Ghiusi: „Iar a ieșit la rampă Odeonul cu ocazia unor donații din partea statului maghiar. Credeam că le face din economiile lui”. „În ultima vreme, omul are o vizibilitate tot mai mică, așa că nu scapă ocazia să iasă în față, chiar dacă nu are niciun merit”.

Marți

Primărița din Brusturi, numită și „Arma mortală care dansează pe masă”, a ajuns la bulău, împreună cu soțul ei. „Sunt acuzată că l-am bătut pe fostul procuror. Dar eu dădeam cu cleștele să-i despart, numai că tot pe procuror l-am nimerit”. „Și acum e bine că ați ajuns împreună cu soțul după gratii?”. „Vreau să arăt că familia e celula de bază a societății”.

Miercuri

Unul dintre marii agricultori era dezamăgit: „Am semănat mii de hectare cu porumb, dar din cauza secetei nu am putut recolta nimic”. „De aici frustrarea?”. „Nu, ci de la faptul că niște amatori plantează canabis într-un subsol din oraș și obțin de 10 ori mai mulți bani”.

Joi

Nae polițistul: „Au dispărut patru camioane cu soia modificată genetic!”. „Și nu e treaba voastră să le căutați?”. „Păi, nu se mai prea omoară colegii cu așa ceva, tocmai acum, în prag de pensie”. „Dar toți sunt în prag de pensie?”. „Încă de când ies de pe băncile școlii”.

Vineri

Un primar de la țară a reușit o minune, să-i aducă pe localnici la vaccinare. „Cum se deosebesc țăranii de la tine din sat de alții?”. „Cu nimic. Diferența nu e la oameni, ci la primari”. „Și cum i-ai lămurit să se vaccineze?”. „Le-am zis că Pfizerul este din prună, Johnson din pere și Moderna din caise”.

Sâmbătă

La Binș se va face o centură suspendată. Justiția a respins noul traseu pe motiv că niște săteni vor fi expropriați. Bolovan a constatat: „Acum înțelegeți de ce mizez eu pe o companie aeriană? Că, dacă te iei după judecători, nu putem circula decât prin aer”.

Duminică

În loc de o mare centrală nucleară, România va face mai multe, dar mai mici. Numai așa cresc șansele de explozie.


*
*