Retrospectiva săptămânii: De ce nu a putut echipa de baschet CSM să-şi prezinte noul pivot

Boss-ul de la echipa de baschet, fericit: „Am reuşit să completăm echipa”. „Avem şi pivot?”. „Avem, dar nu l-am putut prezenta publicului din motive tehnice”. 

 Luni

Nae Poliţistul, mahmur: „Am serbat toată noaptea Ziua poliţistului de frontieră şi acum mă doare capul”. „Aţi fost mulţi?”. „Păi tot batalionul, dar după urmele de pe fâşie se pare că şi nişte transfugi afgani au serbat. Trecerea în Spaţiul Schengen”.

Marţi

Vio către Ghiusi: „Ai auzit că vor să bage aer condiţionat în tramvaie?”. „Nu mă mir de nimic în ţara asta. Suntem aşa de faliţi, că până şi aerul este condiţionat. Crezi că mirosurile grele vor dispărea cu aerul ăsta?”. „Nici vorbă, doar că vor fi mai reci”.

Miercuri

Boss-ul de la echipa de baschet, fericit: „Am reuşit să completăm echipa”. „Avem şi pivot?”. „Avem, dar nu l-am putut prezenta publicului din motive tehnice”. „Adică?”. „Păi e atât de înalt că trebuie să demontăm becurile din plafonul sălii de sport, iar electricianul e în concediu”.

Joi

A fost scos din pârnaie dascălul care rezolva trecerea la Bac. Un judecător mi-a explicat: „Am ţinut cont de profilul acuzatului când am stabilit valoarea cauţiunii”. „Şi ce a ieşit?”. „L-am pus să plătească şi bani, dar şi whisky, carne şi parfumuri, adică cam ce şpagă primea el. Asta, ca să poată achita cauţiunea”.

Vineri

Strategia judeţului se poate sintetiza într-o propoziţie: „Punem municipiul reşedinţă de judeţ pe ultimul loc”. Depanatorul a recunoscut: „N-am băgat niciun proiect pentru municipiu, în schimb vrem să facem un Silicon Valley în zona Văii Ierului”. „E fezabil?”. „Da. Aducem nişte medici esteticieni care să pună silicoane la femei”.

Sâmbătă

A început Festivalul Berii. Tanti Zoe pensionara, complet nedumerită: „M-am nimerit, maică, în parc şi am crezut că e campanie electorală. Că aşa înjurături n-am auzit de când răposatul meu soţ era în armată”. „Şi cine se înjurau? Politicienii?”. „Nu, că ăia ar fi fost mai civilizaţi. O trupă de muzică, Paraziţii parcă”.

Duminică

Veste proastă: apa din ştranduri este murdară. Veste bună: nufărul şi roşioara lui Racoviţă s-au adaptat perfect în bazine.


*
*