Retrospectiva săptămânii: Cum încearcă Barney să scuze scandalul şpăgii de la Sorbonica

Barney a încercat să se scuze: „Scandalul cu universitarii care au girat cărţile puşcăriaşilor nu este specific doar Sorbonicii”. „Dar ce veţi face cu dascălii în cauză?”…

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că au venit operatorii aerieni şi la Timişoara. La noi ce dracu’ se întâmplă?”. „Nu poţi spune că nu suntem şi noi aerieni. Doar că operatori nu prea suntem”. „Ce zici, se va zbura vreodată în străinătate de pe aeroportul nostru?”. „Până nu zboară cei de la conducere, nicio şansă”.

Marţi 

Barney a încercat să se scuze: „Scandalul cu universitarii care au girat cărţile puşcăriaşilor nu este specific doar Sorbonicii”. „Dar ce veţi face cu dascălii în cauză?”. „Nimic. În fond, nu văd unde e buba. Când unii intră la puşcărie se spune că merg la facultate. Deci, într-un fel suntem colegi de breaslă”.

Miercuri

Victorie la APM. Şefa, în extaz: „Am reuşit să reparăm, după şase luni, cele patru aparate care monitorizează calitatea aerului”. „Nu v-a luat prea mult? Ce aţi păzit şase luni?”. „Am păzit stejarii din Piaţa Unirii şi boscheţii de la Ciuperca”.

Joi

S-a creat o comisie internaţională pentru medierea diferendului între vânzătorii din Rogerius şi şeful pieţarilor. Liderul protestatarilor: „Am cerut intervenţia societăţii civile, a celei militare, că şi pensionarii militari sunt o forţă, şi mai aşteptăm şi alte întăriri”. „Pe cine anume?”. „Fără căştile albastre şi trupele NATO, preţul chiriilor nu va scădea”.

Vineri

Veşti bune de ziua lui Eminescu. Un dascăl: „Se va reduce numărul orelor de limbă română şi se scoate latina la clasa a VIII-a” „Şi astea sunt veşti bune?”. „Cum să nu fie? Păi, dacă aude asta, Eminescu se întoare în mormânt, iar dacă se întoarce e semn că e viu. Mitul nostru naţional trăieşte!”.

Sâmbătă

Protest pentru copiii din Norvegia luaţi în custodia statului, pe motiv că au fost bătuţi de părinţi. Organizatoarea a explicat. „E o mare contradicţie cu Norvegia asta. Acolo nivelul de trai e aşa de mare că te simţi ca-n Rai”. „Şi ce-i cu asta?”. „Păi bătaia e ruptă din Rai, deci copiii se simţeau acolo ca-n Rai. Nu văd unde-i problema”…

Duminică

Oraşul se promovează la târgul de turism de la Viena cu mici. Mici pliante.


*
*