Retrospectiva săptămânii: Consilierul Fruncea a demisionat supărat pe lume şi pe viaţă

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut, mă, că muzicantul Bob Dylan a luat premiul Nobil pentru literatură?”. „Te miri? Să vezi că la anul o să-i dea premiul lui Messi, pentru modul poetic în care saltă mingea peste portar când ajunge în careu”. „Și eu, care credeam că o să-i dea premiul pentru fizică. Pentru cea mai bună educație fizică din ultimii 10 ani”.

Marți 

Consilierul Fruncea, supărat pe lume și viață: „Nu se mai poate. Mi-am dat demisia din funcția de menajer al clinicii, pe motiv de parcare”. „Dar ce, voi tratați pacienții în parcare și v-a prins Sanepidul?”. „Nu, dar blocul unde funcționăm nu și-a făcut parcări și tot eu sunt de vină”. „Și acum ce vei face, rămâi doar consilier județean?”. „Am destul timp liber. Îmi fac firmă de construcții și fac parcări la toate clădirile”.

Miercuri

Puradel, în al nouălea cer: „Ai văzut ce mișto e să fii țigan? Fata aia nu intra niciodată la Medicină, decât eventual cu șperaclu, dacă nu se dădea țigancă”. „Dar am auzit că respectiva nu este țigancă, ci a vrut doar să intre la facultă pe locurile romilor”. „Ascultă la mine: țigan nu te naști, ci devii”.

Joi

Nae polițistul: „Dacă vrei să ai strada asfaltată, te pun eu în legătură cu ambasada Slovaciei”. „Nu văd care e legătura”. „Păi ieri a venit președintele Slovaciei la noi și ne-am pus să asfaltăm, chit că ploua, ca să nu râdă de noi. Dacă-l chemi la tine acasă, asfaltează edilii noștri tot traseul, până în fața casei”.

Vineri

Postacul TBC a venit cu dovezi: „În sfârșit, am aflat care sunt trompetele Primăriei și ale lui BIG. Fraierii s-au demascat!”. „Și cine sunt?”. „N-ai crede: niște tineri de la Liceul de Artă. S-au urcat în turnul Primăriei și au dat un concert de trompete”.

Sâmbătă

Păstorul, în sfârșit fericit: „Am reușit să aducem atâtea companii pe aeroport încât e mai aglomerat decât cel din Frankfurt”. „Dar crezi că o să avem destui clienți să umplem avioanele?”. „Nici nu-mi fac probleme. La cum merg lucrurile la noi, tot județul e în aer”.

Duminică

S-au terminat nu doar banii pentru Casa Verde, ci și vopseaua verde pentru ea.


*
*