Retrospectiva săptămânii: Bolovan explică dedesubtul afacerii cu terenul pușcăriei

Luni

Vio către Ghiusi. „A venit viceprimărița din Debrețin să colaborăm în domeniul promovării”. „Ideea nu-i rea. Ei fac reclamă la aeroportul lor, iar noi, reclamații că nu sunt destule autobuze care să-i ducă pe oameni să zboare din Ungaria. Sper să bată palma, că nu degeaba s-au chinuit aleșii în celălalt mandat să facă praf aeroportul de la noi”.

Marți

Bolovan, despre afacerea cu pușcăriașii. „Penitenciarul ocupa un teren uriaș, ca să crească porci la gospodăria anexă”. „Și le-ați făcut mini-pușcării în schimbul terenului?”. „Nimic nu e pe gratis. Dar măcar așa vor vedea și infractorii că nu e bine să te pui cu administrația locală. Le facem niște spații față de care adăpostul Grivei va fi lux”.

Miercuri

Birtașul ajută Poliția din oraș. „Le dau bani gârlă să cumpere testere de droguri și alcoolteste, că poate așa îi mai speriem pe șoferii care conduc beți de cap”. „Dar de ce iau polițiștii bani de la Primărie, ei nu mai au buget?”. „Pentru că la ei fondurile s-au terminat, că i-a mâncat în fund să cumpere BMW-uri de la prietenul lui Iohannis”.

Joi

Puradel, revoltat. „Un puști din șatra noastră a fost reținut pentru că a făcut nouă spargeri, deși are doar 14 ani”. „Văd că e precoce. Ce să facă Poliția cu el, dacă nu se teme de nimic?”. „Păi, aici e șpilul: noi am decis să acționăm cu minori tocmai pentru că nu pot fi încarcerați. Iar adulții să intre la pârnaie numai iarna, că e mai bine ca acasă”.

Vineri

Nae Polițistul, despre noile legi în Parlament. „În sfârșit, aleșii au decis că putem ridica mașinile care sunt parcate pe trotuar”. „Și prin asta pietonii vor putea circula mai ușor?”. „Depinde de polițiști. Unii vor ridica mașinile de mai multe ori doar să facă forță, după care le vor lăsa la loc, că nu scrie în lege că trebuie să le și ducă de acolo”.

Sâmbătă

Apeviștii au pierdut procesul legat de statuia lui Mihai Viteazul, așa că aceasta va fi amplasată în fața Catedralei. Am vrut să cunosc părerea celui care a declanșat procesul, dar era deja trecut de ora 10 și nu mai aveai cu cine vorbi.

Duminică

Unii s-au îmbogățit din faptul că au cazat refugiați ucraineni. Dacă veneau rușii, rămâneau fără casă.


*
*