Retrospectiva săptămânii: Bolovan dezvăluie cum a obținut voturile pentru inelul metropolitan

Luni

Vio către Ghiusi: „Văd că iar faceți valuri pe motiv că Bolovan a deturnat banii pe care Cekescu i-a adus teatrelor din oraș”. „Și nu-i așa? Vine săracu’ ministru cu 13 milioane de lei, din buzunarul lui, iar Bolovan îi varsă în bugetul general al județului? Păi, dacă era Depanatorul la butoane, banii ajungeau în buzunarul lui”.

Marți

Bolovan răspunde acuzațiilor că s-a întâlnit cu consilierii județeni pentru a obține votul pentru inelul metropolitan. „Eu întotdeauna așa procedez. Când am de trecut o hotărâre importantă, vorbesc cu fiecare consilier, ca de la om la om, indiferent din ce partid e”. „Dar cu Ianoș de ce nu vorbiți ca de la om la om?”. „Păi, ăla-i om?!”.

Miercuri

Nae polițistul, despre colegii de la Poliția de frontieră, prinși cu mita: „Pe mine nu mă surprinde că i-a prins, ci de ce a durat așa de mult”. „Deci recunoașteți și voi, polițiștii, că pe frontieră se fură și mituiește?”. „Degeaba suntem pe frontieră, hoția nu are granițe”.

Joi

În sfârșit și vești bune! Evident, în afară de demisia ministrului plagiator. Zoli a bătut recordul de cântat la pian. „Felicitări, e o performanță unică în lume!”. „La pian, în mod cert. Dar parlamentarii noștri mă surclasează clar, pentru că ei sunt campioni mondiali la caterincă”.

Vineri

Puradel, despre vandalizarea toaletelor din parcuri: „Nu știu de ce se face așa de mult tam-tam. Ideea asta cu toalete ecologice e de mult depășită. Noi n-avem nevoie de vase de toaletă, de chiuvete, de apă curentă. Neamul nostru e obișnuit cu buda-n curte, cu frunze de brusturi și ne ștergem de budigăi”.

Sâmbătă

Foarte puțini mai pun preț pe bugetarea participativă. Un șef din primărie a explicat: „Adevărul e că suntem într-o ușoară întârziere cu punerea în operă a celorlalte proiecte”. „Cât e întârzierea?”. „Vreo cinci ani”. „Păi, de aia nu se mai interesează oamenii, că proiectele propuse de ei nu vor fi finalizate în timpul vieții lor”…

Duminică

Poștașii vor primi ATV-uri să ajungă la cetățeni. Putem să-i dotăm și cu basculante, că tot vor rătăci corespondența.


*
*