Retrospectiva săptămânii: Bolovan a rostogolit ghinionul cu referendumul până la Buzău

Luni

Vio către Ghiusi: „Am văzut că Csekescu s-a vaccinat și cu doza a treia. E prudent omul…”. „Păi, tu n-ai fi la fel dacă ai sta în Guvern cu tot felul de panarame? Cred că la doza de anti-Covid și-a băgat și una împotriva prostălăilor”.

Marți – foto 20 Bolojan

A picat și referendumul de la Buzău, cu toate că Bolovan s-a implicat cu toate puterile. „Văd că nu aveți mână bună la unificare. Nici nouă nu ne-a reușit cu Felixul, nici buzoienilor. Ce concluzii putem trage de aici?”. „Am impresia că aduc ghinion. Dacă de acum înainte doresc vreo unificare, cheia succesului e să nu mă implic”.

Miercuri

Nae polițistul, uimit: „Pentru cele 11 posturi de ajutor de șef de post s-au înscris 300 de candidați”. L-am întrebat de ce i se pare așa de ciudat. „Nu credeam că sunt atâția oameni în oraș care nu au chef de muncă”.

Joi

Puradel, în extaz: „Felicit firmele din HoReCa care au decis să nu mai arunce mâncarea. Dacă de acum înainte le rămâne mâncare la finalul programului, o dau nevoiașilor”. „Și tu de ce te bucuri?”. „Păi, cosângenii mei vor mânca de acum înainte la caserolă, nu la tomberon”.

Vineri

Tanti Zoe pensionara ne-a dat o lecție de logică: „Maică, eu, să am o sală de nunți, nu mi-aș opri activitatea”. „De ce?”. „Păi, dacă la Congresul PNL, pentru 5.000 de gorobeți, s-a dat o amendă de 10.000 de lei, la o nuntă cu 500 de participanți ar trebui să le dea de 10 ori mai puțin. Orice mire ar suporta amenda de 1.000 de lei din buzunarul lui”.

Sâmbătă

Unul dintre organizatori mi-a explicat de ce s-a amânat Toamna Orădeană: „Nici vorbă să fie din cauza pandemiei. E din cauza încălzirii globale. Voi nu vedeți că, mai nou, din vară intrăm direct în iarnă? Păi, și atunci de unde atâta toamnă?”.

Duminică

Splendidă ideea cu manifestarea „Cântă pădurea!”. Măcar o dată pe an să se audă muzică clasică, că în rest prin pădurile noastre cântă doar drujbele.


*
*