Retrospectiva săptămânii: Barney explică de ce profesorii de la Sorbonica nu au coordonat lucrările puşcăriaşilor

Luni

Vio către Ghiusi: „Un politician spunea că principalul contracandidat al lui Bolovan la Primărie e CET-ul”. „Pe mine nu mă miră, este un candidat ajuns la maturitate, care decenii întregi i-a tratat pe cetăţeni cu căldură. Altceva mă miră…”. „Ce?”. „De ce nu-l racolează alte partide? Că CET-ul e mai bun decât candidaţii lor”.

Marţi 

Rectorul Barney flutura o hârtie de la Minister. „Nu suntem vinovaţi! Cei de la Minister au constatat că profesorii noştri nu au coordonat lucrările unor puşcăriaşi”. „Pe ce vă bazaţi, tu şi Ministerul?”. „Păi ai noştri nu-s în stare să-şi coordoneze propriile lucrări, darămite pe-ale altora!”.

Miercuri

Şefa de la Piele şi Textile nu s-a mai prezentat la concursul pentru postul de profesor. „Ai preferat să stai pe acasă?”. „Nu-i momentul să ies în faţă, că toţi sunt cu ochii pe mine”. „Şi ce ai de gând să faci?”. „Aştept să vină noul rector. Îmi face o operaţie estetică şi arăt ca nouă. Vor la Sorbonica oameni noi? Îi vor avea!”.

Joi

Se măsoară glicemia şi se ia tensiunea gratuit, la cort. City Menajerul, foarte inspirat, a cerut ca acesta să fie amplasat lângă Primărie. „Care e explicaţia?”. „Păi, îmbin neplăcutul cu inevitabilul. Când vin oamenii la Piramidă şi văd cât au de plătit după noua grilă de impozitare, li se  ridică tensiunea”.

Vineri

Nae poliţistul, într-o acţiune umanitară: „Am mers la cei din Palatul Apollo să le duc nişte făină, ulei, ba chiar şi găleţi, de-a crezut o locatară că a început campania electorală”. „Păi, de ce umbli tu cu pomeni la nişte oameni care stau în buricul târgului?”. „Mă gândeam că mor de foame dacă n-au bani să-şi zugrăvească casa”.

Sâmbătă

Podul Intelectualilor s-a umplut de lacăte puse de amorezi. Puradel, în extaz: „La cum e făcut podul, nu se pot pune decât lacăte mari”. „Şi unde-i avantajul?”. „Pentru un kil de fer fac numa’ o tăietură. În doi ani strâng două tone de lacăte, plus că salvez podul de la prăbuşire”.

Duminică

Ca să evităm inundaţiile, cei de la Ape ne cer să curăţăm şanţurile. De beţivi?…


*
*