Retrospectiva săptămânii: Au pus telescop pe dealul Ciuperca pentru gacicile care fac plajă la Aquapark

Luni

Vio către Ghiusi: „Am auzit că un primar de la voi s-a apucat să distrugă niște vestigii dacice, ca să nu afle lumea că Arpad a fost primul în comuna respectivă, care pe vremea aia era o comună primitivă”. „Apoi și noi suntem urmașii lui Arpad cum sunteți voi ai lui Decebal”.

Marți

Bolovan s-a arătat decis să extindă în continuare aeroportul: „Vrem să prelungim pista cu 400 de metri, ca să poată ateriza și avioane mai mari”. „Dar pe criza asta vor zbura mai multe?”. „Va fi o criză de avioane. Pentru că acum fac curățenie în subordonate și foarte mulți o să zboare de acolo”.

Miercuri

Birtașul vrea să facă cel mai modern spital de infecțioase din țară: „Va avea sute de locuri, cu circuite separate, în caz că ne mai paște vreo pandemie”. „Estimați o explozie de virusuri?”. „La ce lighioane mănâncă chinezii, ne așteptăm la ce-i mai rău”.

Joi

Telescopul montat pe dealul Ciuperca nu avea toate avizele necesare, așa că a fost desființat. Patronul mi s-a plâns: „Eu nu doream neapărat să fac bani din asta, dar prietenii mi-au cerut să pun un telescop, să se poată uita la muierile care fac plajă la Aquapark”.

Vineri

Revista Familia nu mai apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România. Un om din sistem mi-a explicat: „Egida nu ținea nici de bani și nici de prestigiu, iar tinerii scriitori nu doreau să-și lege numele de USR, care pentru ei înseamnă Uniunea Senililor din România”.

Sâmbătă

Șantieriștii se chinuie de un an să repare bazinul olimpic și va mai dura un an, chit că dacă-l construiau de la zero nu aveau nevoie decât de vreo șase luni. Dirigintele de șantier a recunoscut: „Adevărul e că nenorocitul de bazin, care arată ca o conservă, putea fi reparat într-un trimestru dacă aduceam o echipă de badogoși din colonia de romi”.

Duminică

Ianoș ar vrea să fie șeful viitorului muzeu reunificat: „Cu mine la cârmă, muzeul ar avea un exponat în plus”.


*
*