Primăriţa a făcut cea mai mare descoperire arheologică la Biharea

Lumea e nedreaptă. Există o primăriţă la Biharea, Nagy Gizela, care ţine la tradiţii. Ea vrea ca localitatea pe care o păstoreşte să rămână primitivă, motiv pentru care a renunţat la programul Aparegio care introduce apa curentă în casa peizanilor.

Autorităţile judeţene nu au înghiţit afrontul şi sunt acum cu ochii pe ea. Aşa au descoperit că de Zilele Comunei primăriţa a comandat să se sape un şanţ pentru alimentarea cu curent a bodegilor şi tarabelor. Nimic în neregulă până aici. Doar că respectiva lucrare a fost începută tocmai în mijlocul Cetăţii lui Menumorut.

Gizela zice însă că situaţia a fost înţeleasă greşit: „Io angajat pe banii de la mine de la jeb săpaş care se cercetez Cetate de la Menu şi Morut. Aşa che io nu pus se trage cablule electrice, io pus se sape şi muncitor săpaş descoperit cablule pus de pe vremea lui Menu şi Morut. Asta arate che românii fost tare precoc de avut curent acum câteva o mie de ani. În loc se amendează io cred că trebuie se premiază la mine. Sziastok”.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Citizen X | 26 august 2013 11:22

    In primavara acestui an am vrut sa vizitam cetatea de lam Biharia, si am cautat a lela 40 de minute ca sa gasim drumul spre cetate! Nici un indicator nicaieri!