Popa kung-fu: Călugărul Ioachim, prigonit de Sofronie în urmă cu 5 ani, a încasat o nouă bătaie sănătoasă

Poate vă mai amintiţi de povestea călugărului Ioachim, pe care acum 5 ani episcopul Sofronie l-a alungat cu scandal de la mănăstirea din Voivozi, împreună cu stareţa Teodora, după ce aşezământul a fost transformat din mănăstire de maici într-una de călugări, mai pe gustul chriiarhului.

Noii locatari s-au instalat atunci în forţă, stareţa alegându-se cu pumni în cap, în timp ce duhovnicul a scăpat doar cu fuga. După ce sponsorii mănăstirii au intervenit în favoarea lor la Preasfinţit, cei doi s-au înapoiat la Voivozi, dar au fost din nou bătuţi cu temeinicie.

Duhovnicul şi stareţa s-au adăpostit prin casele unor binefăcători, iar în 2013 au înfiripat o nouă mănăstire de maici în comuna clujeană Băişoara. Dar nici acolo n-au scăpat de baiuri. Zilele trecute, proprietarul unei parcele din vecinătatea noii mănăstiri l-a bătut pe Ioachim aşa zdravăn încât acesta şi-a scos certificat medico-legal.

Rămâne de văzut dacă va şi depune sau nu plângere, credinţa creştină zicând că ar trebui să-i întoarcă atacatorului şi celălalt obraz. Doar că nu-i sigur dacă i-au mai rămas sub el ceva măsele…


*
*