Poluare cu sifonare: Balastiera unui apropiat al PSD-ului poluează Crişul Negru, dar instituţiile nu reuşesc să-l vadă (FOTO)

Poluarea a ajuns ocrotită de „competenţa” şi „integritatea” şefilor de instituţii. Sătenii din Tărcaia sunt revoltaţi că o balastieră deţinută de SC Viorel Ile Construct SRL, al cărei patron este văr cu primarul PSD-ist Aurel Ile, poluează regulat apa Crişului Negru prin deversarea reziduurilor rezultate din spălarea pietrişului şi nisipului, iar când oamenii fac reclamaţii la Garda de Mediu şi la Administraţia Bazinală de Apă Crişuri (ambele conduse tot de PSD-işti), reprezentanţii acestora au grijă ca înainte de a veni în „inspecţii” pe teren să le şi anunţe, aşa încât în zilele respective activitatea este oprită, deci firma nu poate fi amendată.

„De fiecare dată facem sesizări degeaba la amândouă instituţiile, pentru că în ziua controlului balastiera, ca prin minune, nu funcţionează. După ce pleacă aşa-zişii controlori, îşi reia activitatea imediat şi poluează din nou”, se plâng sătenii, care au făcut poze şi au filmat o asemenea ispravă sâmbătă, 11 august.

De data asta, însă, nu s-au mai obosit să anunţe Garda de Mediu şi ABA, căci numai şi-ar strica minutele de pe telefoane şi tot ei ar plăti şi benzina arsă degeaba de angajaţii celor două instituţii. Ceea ce ar fi tot o poluare…


*
*