Polițiștii de frontieră îi așteaptă pe românii din diaspora cu brațele deschise

Ce meserie poate fi mai frumoasă decât meseria de polițist de frontieră?! Deși veniturile lor au scăzut considerabil de când buletinul nu mai are coperți, se pot găsi diverse metode de creștere a acestora.

În fiecare an, sosirea celor 4 milioane de români acasă, din neagra străinătate, ne ia prin surprindere, mai ales pe cei de la punctele de control. Cum diasporenii vin din Vestul Europei, ar fi la mintea cocoșului ca numărul de artere să fie suplimentate și deservite de polițiști detașați de la vămile din Răsărit. O fi la mintea cocoșului, dar nu și la mintea ministrului Lucian Bode, acest subinginer nedumerit de Sorbonica.

Și, totuși, există metode ca traficul în vămi să fie fluidizat:

1. Să se monteze în cușeta polițiștilor o tonetă cu țigări și sucuri, ca să nu mai plece din cinci în cinci minute la plimbare.

2. Să fie angajate exclusiv femei, că bărbații mai mult se scarpină la ouă. Altfel nu se explică de ce durează o oră să controleze 10 mașini.

3. Poza lui Bode să fie lipită pe toate gheretele, ca să le crească buna dispoziție angajaților.

4. Să se facă o arteră specială pentru cei dispuși să dea șpagă pentru a nu fi depistați că nu sunt vaccinați.

5. Să nu mai fie pensionați la 40 de ani pentru că sunt prea uzați, ci să iasă la pensie la trei ani de la absolvirea școlii.


*
*