Plin de Moşi

În timp ce Electrocentrale, Compania de Apă, OTL şi Administraţia Socială Comunitară Oradea se pregătesc pentru un nou val de disponibilizări, Primăria face angajări.

Începând din 1 februarie, municipalitatea a angajat, ce-i drept doar pe o perioadă determinată de 8 luni, în urma unui concurs organizat la sfârşitul lunii ianuarie, trei noi salariaţi la Compartimentul de Stare Civilă din Primărie şi Biroul de Evidenţă a Persoanelor din strada Republicii.

În contextul unor iminente reduceri de personal, vestea apariţiei unor colegi noi le-a picat greu „veteranilor” care cârtesc că Primăria îşi reduce personalul doar pentru a face loc oamenilor cu trecere pe lângă conducerea instituţiei.

Zvonurile sunt alimentate de faptul că pe lista câştigătorilor se numără şi Radu Moş, fiul umoristului cu acelaşi nume.

Poanta vine abia acum: fostul cameraman al TVS, angajat la Evidenţa Populaţiei, e şi soţul Arinei Moş, una dintre cele mai apropiate şi harnice colaboratoare ale primarului Ilie Bolojan, acreditate cu şanse reale la concursul pentru postul de director al ASCO programat la sfârşitul acestei luni.

Fapt pentru care, chiar dacă Radu ar fi ştiut la examen de nota 10 cu steluţă, tot ar fi apărut zvonurile că a venit pe pile…


*
*