Piste de formă: Trotuarele din oraş au fost transformate în piste de biciclete (FOTO)

Mult dorite de bicicliştii orădeni, pistele pe care Primăria le amenajează prin oraş ajung să-i scoată din sărite pe restul localnicilor, şoferi şi pietoni.

De pildă, pe strada Ştefan cel Mare, aproape de intersecţia cu strada Transilvaniei, trotuarul rămas îngust după ce s-au amenajat nişte locuri de parcare a devenit exclusiv pistă pentru biciclişti, spre disperarea mămicilor cu cărucioare şi a bătrâneilor care se dau cu greu din calea tinerilor care pedalează în viteză.

În aceeaşi zonă, Doreii de la firmele angajate de Primărie să facă pista au reuşit şi contraperformanţa s-o traseze chiar şi pe zebră. Ulterior, şi-au dat seama de prostia făcută şi au şters-o, dar au rămas urmele.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Sabin | 27 octombrie 2015 17:17

    „…restul localnicilor, şoferi şi pietoni.”

    Nicio grijă, „pistele” desenate pe trotuar îi enervează şi pe biciclişti. E clar că în acele zone vor fi şi pietoni (şoferii sunt o problemă mai mică) şi nu vor putea fi practicabile, dar ca biciclist acum sunt obligat prin lege să le folosesc. Sau nu? Că (încă) indicatoarele lipsesc. Marcajele trebuie să fie completate de indicatoare, în lipsa lor pista mai este pistă? Sunt locuri unde indicatorul arată clar că zona este împărţită de biciclişti şi pietoni (de exemplu pe lângă parc pe malul drept de la podul Decebal spre centru) chiar dacă marcajul arată altfel.

    Dar acea trasare peste zebră ar fi binevenită, să nu cobor de pe bicicletă la fiecare trecere de pietoni. WTF? Sunt biciclist sau pieton? Eu ar trebui să pot traversa oraşul pe bicicletă pe piste fără să cobor de pe ea.