Penalul potrivit: Condamnat cu suspendare, PSD-istul bihorean George Fărăianu a fost recompensat cu un job în Guvern

Ghiciţi pe cine a mai propulsat PSD Bihor la „centru”? Elemente ajutătoare: e vicepreşedinte al filialei, a fost cercetat de DNA, judecat pentru abuz în serviciu şi fals, ba şi condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare.

Ei, bine, norocosul este George Fărăianu, fost consilier al primarului din Holod, Ioan Horga, şi preşedinte al Fundaţiei Culturale Iosif Vulcan, care în 2013 a cerut şi obţinut o finanţare de 30.000 lei de la Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, aflat în subordinea Consiliului Judeţean, pentru a organiza Zilele Holodului, după ce acestea se desfăşuraseră deja.

Pentru că Fărăianu nu s-a „spart” la DNA despre cum a luat banii cu ajutorul şefului PSD Bihor, Ioan Mang, care era şi atunci vice la CJ, acesta l-a ajutat să devină consilier la Secretariatul General al Guvernului fără ca pesediştii din judeţ să ştie, ca să nu devină invidioşi.

Dacă însăşi eminenţa cenuşie a Programului de Guvernare, Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare pentru şpăgi luate şi convertite în tablouri şi lingouri de aur ascunse în pereţi, a devenit consilier de stat al premierei Dăncilă, se poate spune că bihoreanul Fărăianu e penalul potrivit la locul potrivit.


*
*