Parcare cu suprataxă: Un orădean a ajuns să plătească de patru ori mai mult pentru parcare

Parchezi fără să plăteşti, rişti amendă, parchezi şi plăteşti cu telefonul, rişti suprataxare! Un orădean care şi-a achitat luna trecută parcarea prin SMS la numărul 7401, iniţial pentru o oră, iar apoi cu o prelungire de încă o oră, s-a trezit taxat pentru nu mai puţin de 8 ore! Omul are de plătit pentru doar două ore de parcare 24 de lei în loc de 6 lei, fără să poată riposta.

Reprezentanţii municipalităţii spun că platforma informatică prin care se face plata este gestionată de RCS&RDS, ai cărei angajaţi susţin că, potrivit datelor din sistem, şoferul a trimis în doar câteva minute, intenţionat sau mai curând din greşeală, neînchizând telefonul înainte să-l introducă în buzunar, nu mai puţin de opt SMS-uri, ca şi cum ar fi vrut să parcheze pentru un timp mai îndelungat.

Pentru cei care taxează parcările nu contează că în telefonul reclamantului apar ca expediate doar două mesaje şi nici că varianta trimiterii eronate a unor mesaje multiple este exclusă din start, pentru că fiecare plată trebuie confirmată de posesorul telefonului în mod expres tocmai fiindcă implică costuri suplimentare. Important e că veniturile din plata parcării cu telefonul s-au majorat de la 4,5 milioane lei în 2017 la 5,9 milioane lei în 2018 şi se anunţă în creştere pentru anul acesta. Iată şi de ce!

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Jay | 22 februarie 2019 07:44

    Aplicatia t-park nu da eroare niciodata…..oi fi prost sa umblu cu maruntisuri dupa mine :)))

  2. >> Postat de daniel | 21 februarie 2019 09:35

    Nu din greșeală 🙁
    Am pățit-o și eu în 15.02 în jurul orei 8:30. Am dat sms pentru parcare, însa, din cauza unor probleme cu rețeaua mesajul nu a fost trimis. Am încercat iar și iar… degeaba. 15′ mai târziu, când s-a deblocat rețeaua, telefonul a trimis câte un sms pentru fiecare încercare eșuată. Asa ca am plătit parcare de la 8:30 pana la 16:30 🙁
    Concluzia… e rețeaua blocata și mesajul nu e trimis… mergi la automat și bagă fise!