Ouă pentru Agenția de Protecție a Mediului

Deși Paștile sunt departe, Agenția de Protecție a Mediului va trebui, cât de curând, să arate că are ouă. Dacă nu, să ceară.

În lunga poveste cu porcii de la Nutripork, deznodământul e aproape. Autorizația de mediu trebuie reînnoită, iar de data asta nu Clujul, ci Oradea trebuie să-și pună parafa. Ne-am plâns că celor din Cluj nu le miroase nimic, o dată pentru că distanța până la ei e mare, apoi pentru că banii nu au miros. Să văd acum cum o vor scoate la capăt agenții noștri.

Între timp, lobby-ul porcesc a funcționat bine și s-au modificat legile în așa fel încât Direcția de Sănătate Publică să fie complet scoasă din procesul de reavizare. Sigur că acum oamenii patronului Pazurik vin cu fel de fel de promisiuni. Că pun pampers animalelor, că le spală cu șampon și le dau cu antiperspirant subsuoară, că dejecțiile sunt duse în alte județe, că se folosesc ploști uriașe și folii impermeabile…

Asta după ce, timp de 10 ani, n-au fost în stare să facă măcar o perdea vegetală care să mai rețină din duhori. Soluția elegantă pentru toată lumea ar fi un proiect european de relocare a fermei, altfel va fi imposibil să împaci porcii lui Pazurik cu nasurile orădenilor.


*
*