ONG-urile au supravegheat alegerile în mediul rural. Concluzia? Nişte ţărani!

Cei de la ONG-uri au bătut judeţul în ziua votului pentru a analiza legalitatea votului. Dacă erau în Teleorman sau Olt nu mai bătau ei judeţul, ci judeţul întreg i-ar fi luat la cafteală.

Şi aşa au avut probleme cu unii primari care se uitau la ei printre coarne. Există în mintea, uneori sumar mobilată, a unor edili ideea că la ei în comună ei sunt legiuitorii. Şi pentru asta au alături şi braţul înarmat cu pulan al miliţianului care-i sare în ajutor. Dacă mai pui şi influenţa preotului, alegerea lui Iohannis ţine de domeniul supranaturalului.

Am auzit că Ponta vrea să-i acuze pe slujitorii altarului de malpraxis pe motiv că au trimis rugăciunile spre străinul de neam şi ţară, altfel nu se explică catastrofa de la alegeri.

Principalele mijloace de fraudare a alegerilor au fost:

1. Urna mobilă. Plină cu cenuşă, aceasta a fost dusă din poartă în poartă persoanelor trecute de 70 de ani, cărora li s-a explicat că vor fi incineraţi după moarte dacă nu votează cu un ortodox.

2. Fotografierea buletinul de vot. Aici numărul tentativelor a scăzut după ce oamenii implicaţi şi-au făcut selfie cu buletinul de vot şi s-au postat pe Facebook.

3. Puterea de convingere. Primarul stătea cu damigeana în mână, iar votanţii erau turmentaţi pentru că doar un alegător beat mangă mai votează cu comuniştii la 25 de ani după Revoluţie.

4. Şeful de post a făcut percheziţii din casă în casă căutându-l pe numitul Facebook despre care a auzit el că-i instigă pe tineri să iasă la vot.

5. Voturile n-au fost numărate ci cântărite, mai exact cântărite din priviri.

6. Procesele verbale de la finalul votării au fost înlocuite de şeful de post cu procese verbale de contravenţie pentru parcare în loc nepermis.

7. Liderii partidelor politice au intrat în cabinele de vot de unde au cerut de urgenţă nişte buletine de vot, nici acum nu se ştie pentru ce.

8. Popa i-a dus pe enoriaşi de la biserică în şir indian. Electorii, auzind că-i vorba de şir indian, l-au votat pe Budha.

9. Persoanele desemnate să facă turism electoral au cerut ca măcar băutura să fie all-inclusive.

10. După ce au fost aduşi de primari cu maşinile proprii la vot, rromii nu au mai vrut să cobore, motiv pentru care la ora asta ei încă dorm pe bancheta din spate a automobilelor.


*
*