Omagiu comunist: Istoricul Viorel Faur, lăudat în două cărţi scrise de… fiul său

Sala mare a Primăriei a găzduit vinerea trecută o triplă lansare de carte menită să îl elogieze pe istoricul şi universitarul orădean Viorel Faur.

În organizarea Universităţii şi a Asociaţiei Culturale Crişana, s-au lansat trei volume: „Perseverenţă şi devoţiune în căutarea adevărului istoric: Omagiu profesorului şi istoricului Viorel Faur la împlinirea vârstei de 75 de ani” (semnat de fiul celui sărbătorit, Antonio Faur, şi de un alt istoric, Radu Romînaşu), „Opinii ale contemporanilor despre activitatea ştiinţifică, culturală şi politică a profesorului Viorel Faur” (semnat de acelaşi Antonio Faur), şi „Incursiuni în istoriografia bihoreană” (scris de Faur sr).

Bihorel nu poate să nu remarce cât de mult le place intelectualilor orădeni să se aplaude în familie. Şi în acelaşi timp să nu se întrebe, totuşi, dacă în cartea despre tatăl său Antonio Faur a amintit, oare, că acesta figurează şi pe lista propagandiştilor Judeţenei PCR din 1989? Sau te pomeneşti că această „filă de istorie” s-o fi şters din memoria familiei de cărturari…

3

3 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Ca la noi la nimenea | 3 mai 2016 01:28

    Cred ca ar trebui sa le fie putin jena ….nici nu stiu cum s-ar potea numi acest act!! Bine ca obtin bani pentru tiparirea „caopdoperelor „.Pesemne Bihorul si studentii de la Istorie aveau nevoie de ele.!! !!!!

  2. >> Postat de Aliodor | 2 mai 2016 15:27

    Pentru a evita discutii legate de gramatica, fac si o corectura: „ar trebui sa se simta ofensati”. Am adaugat si „se”.

  3. >> Postat de Aliodor | 2 mai 2016 15:22

    Nu aveti in totalitate dreptate. Incercati sa faceti rost de volumele luate in discutie fiindca bag seama, scrieti in necunostinta de cauza. De obicei un volum omagial contine studii elaborate de specialisti in domeniu. Cele doua persoane amintite in articol sunt doar coordonatori. Intr-un fel istoricii din volum ar trebui sa simta ofensati fiindca le minimalizati, chiar omiteti activitatea stiintifica. In ceea ce priveste celalat volum, reiese din titlu ca este vorba de „opinii ale contemporanilor”, nicidecum „opiniile lui Antonio Faur”.