Nu vrem bani! De ce au renunțat sindicaliștii de la Termoficare la salariile mărite de anul acesta

Judecând după ultimele acţiuni, sindicaliştii Termoficare Oradea sunt atât de dedicaţi firmei încât nu doar că ar munci de plăcere, dar ar şi aduce bani de acasă numai ca să fie primiţi la serviciu.

La recenta negociere a noului contract de muncă pe unitate, reprezentanţii Sindicatului Liber Independent Termia, înfiinţat în ultimele luni prin grija administraţiei, nu doar că nu au cerut drepturi pentru angajaţi, dar au şi renunţat la cele deja câştigate!

În urma grevei spontane de la sfârşitul iernii, angajaţii obţinuseră de la conducerea societăţii promisiunea creşterii cu circa 5% a salariului din data de 1 martie, ceea ce s-a şi întâmplat, şi încă una, tot de 5%, de la 1 septembrie.

La negocierea de acum, liderii sindicali au dat-o însă la întors, semnând un act prin care renunţă la această majorare, acceptând ca niciun acord încheiat înaintea datei de 26 mai 2017 să nu mai fie pus în aplicare, în schimbul promisiunii majorării salariilor cu procente între 50 şi 100% începând din luna… iulie 2018. Asta dacă nu vor renunţa, la renegocierea de la anul, şi la aceasta…


*
*