Nu-i boierie la pușcărie!

Asociația Pușcăriașilor Cinstiți protestează împotriva campaniei de denigrare la care sunt supuși, imaginea lor fiind în mod abuziv și nejustificat asociată cu cea a pușcăriabililor din partide și Parlament. Pentru a afla care este starea de spirit a deținuților, am făcut un sondaj de opinie cu privire la ordonanțele de grațiere și implicațiile acestora.

U.B. Jilava: „E normal ca, dacă intră ei la bulău, noi să ieșim. Să nu putem povesti ce condiții de vis vor avea dragii noștri conducători infractori”.

P.H. Rahova: „Dacă-i bagă pe ei la mititica, chiar dacă nu voi fi grațiat, sigur eu evadez. Că n-am chef să am în cameră niște gioarse capabile să-mi fure mâncarea din plasă. Că ăștia dacă nu fură zilnic ceva, intră în sevraj”.

B.M. Gherla: „Chiar dacă mă grațiază, eu rămân. Odată că e frig afară. Apoi poate am noroc să mă pricopsesc cu vreun penal cu gulere albe. O să vadă atunci ce înseamnă să asculți de electoratul care te-a votat”.

E.R. Poarta Albă: „Nu mă interesează grațierea. În schimb, vreau să-i văd pe politruci la bulău. Să-i bage într-o cameră cu Borcea, iar acestuia să-i fie interzis să se întâlnească cu femeile timp de patru luni”.

A.S. Oradea: „Fără grațiere, fără modificarea Codului Penal. Avem anul acesta întâlnirea colegilor de breaslă și cum nu toți pot ieși, măcar să vină cei mai mari hoți din țară alături de noi, să sărbătorim”.

D.L. Giurgiu: „Dacă ar fi după mine, aș declara Ziua Porților Deschise la penitenciarul nostru. Așa nu ar mai fi probleme de supraaglomerare”.

T.C.: „Pesediștii au dreptate! Păi, de aia am votat noi pe 11 decembrie, să zăcem în pușcării? Acum noi suntem la putere, așa că Ciocu’ Mic!”.


*
*