Nu hrăniți politicienii și porumbeii!

Se spune că asemănarea între porumbei și politicieni este că atunci când sunt jos îți mănâncă din palmă, iar când ajung sus se cacă pe noi. Primarul Ilie Bolojan nu se dezminte și vrea să reglementeze și spațiul aerian al municipiului.

În sine ideea nu este nouă, are logica ei și e aplicată în multe locuri. Foarte multe orașe se apără de porumbei montând plase împotriva lor pe monumentele mai importante. În Veneția la fiecare local ești atenționat să nu hrănești zburătoarele. Găinațul produce efecte devastatoare asupra statuilor, așa că unele măsuri trebuie luate.

Cred că primarul a lansat ideea din nou în modul lui specific, abrupt. Mai bine să lanseze problema și să lase lumea să discute, nu să stabilească de pe acum cuantumul amenzilor. Este evident că porumbeii în număr mare sunt la fel de dăunători ca și câinii vagabonzi sau mâțele de tomberon. Ne simțim bine fără câini vagabonzi, dar orașul ar fi trist fără porumbei. Totul e să le ții numărul sub control.

Lumea trebuie să înțeleagă ca aceste păsări se pot descurca și fără hrana noastră. Iar atunci când nu le mai ajunge o parte, o să-și caute fericirea spre alte zări.


*
*