Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită?

Scandal la Prefectură, unde Viorel Pașca, un bun samaritean, a protestat alături de bătrânii pe care-i îngrijește, pe motiv că a fost amendat de ITM. La prima vedere, lumea ar trebui să iasă în stradă, să dea cu pietre în ITM-ul ăla infam și în inspectorii care au dat amenda.

La a doua vedere, lucrurile stau puțin altfel. La căminul acela bunele intenții nu țin nicidecum de igienă, de reguli stricte și de condiții de siguranță la incendii. Sigur, vor fi din aceia care spun că măcar omul se străduiește să aibă grijă de bătrâni.

Dar de ce nu se străduiește la fel să intre în legalitate, așa cum fac mai toate stabilimentele cu același obiect de activitate? Că Statul ar trebui să fie acela care are grijă de oropsiții sorții, asta e altă poveste. Că și Statul face ce poate, deocamdată are grijă de oropsiții de politicieni, să le asigure pensii nesimțite, așa că nu se mai încurcă cu tot felul de sărăntoci.

Dacă Bunul Samaritean va accepta să respecte legile țării, va intra în Rai în pas de defilare. Până atunci, asistăm doar la un șantaj sentimental care pe unii îi poate păcăli.

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Biho | 26 iulie 2016 16:03

    Abia asteapta institutiile statului ca dl. Pasca sa intre in legalitate, adica in hora lor, ca mai apoi sa ii poata inchide binefacerea pe motiv ca nu se conformeaza.
    Bine ca statul stie sa intre pe usa din fata doar ca sa amendeze dar nimeni nu pomeneste ca defapt pe cealalta usa intra bolnavii basculati direct din salvarea care vine de la spital… Ca nu mai are ce sa le faca cu ei asa ca ii arunc aracolo, ca la gunoi.

  2. >> Postat de Pol | 24 iulie 2016 22:52

    Lasand la o parte tonul zeflemitor al cerui care s-a scremut sa scrie acest articol, ii aduc la cunostinta faptul ca 80% dintre scolile si gradinitele din judet nu au autorizatie PSI si nici sanitara dar functioneaza de zeci de ani bine merci. Apropos de reguli stricte de igiena, cel ce a scris acet articol, frate, te invit la spitalele de prin oras, de stat sau private sa vezi cum e cand mergi sa te tratezi de o boala si iesi din spital cu inca 3 boli. Igiena spui? Reguli stricte? Hai sictir !