Lupul paznic la pădure: Pădurarul Ciprian Buz, iertat pentru că a defrişat codrii din Bunteşti

Ciprian Buz, pădurarul pus de vreo doi ani încoace să grijească de codrii comunei Bunteşti, a fost prins că a decimat-o. Fiu al unui fost consilier PDL-ist, Buz a ras la greu fiindcă, după cum spun sursele lui Bihorel, avea nevoie de materie primă după ce abia ce îşi pusese pe picioare o făbricuţă de peleţi şi, în plus, îi trebuiau bani şi pentru un tractor potrivit la muncile câmpului.

Paguba calculată pentru arborii doborâţi de el este babană, de peste 14.000 lei şi, culmea, omul a şi recunoscut furăciunea. Doar că, în loc să-l concedieze şi să-l dea pe mâna procurorilor, edilul Sorin Degău, şi el tot PDL-ist, l-a iertat şi l-a lăsat în funcţie.

Mai mult, Asociaţia Urbarială din Poienii de Sus, una dintre păgubite, i-a şi şters 8000 lei din datorie, poate şi pentru că Buz senior e membru în conducerea asociaţiei. Aşa că, până la urmă, omul va plăti daune de numai 6.000 lei, şi alea în rate lunare de 200 lei.

S-o fi gândit primarul că-i mai bine să-l ţină în libertate până recuperează banii, deşi n-ar fi exclus ca, pentru a face rost de bani, pădurarul să bage din nou drujba în codru.


*
*