Limba noastră-i o comoară: La Muzeul Orașului Oradea, limba română e folosită în duşmănie

Reprezentanților Muzeului Orașului Oradea, instituție care coordonează atât Muzeul Cetății, cât și pe cel al Evreilor, li se încurcă limba. Limba română, mai precis, atunci când pare a nu fi cea maternă.

O dovedește un comunicat transmis joia trecută cu o mulţime de greşeli, despre o expoziție foto intitulată „Femeia”, realizată de artiste din Europa, Asia și Orientul Mijlociu.

Încă din titlu, comunicatul are o primă greșeală, prezentând evenimentul drept „Expoziția internațională a artistelor fotografi”, iar mai la vale dă de ştire că lucrările „ne prezintă modul în care au văzut fotografele din cele trei continente, pe semenele lor”, și că majoritatea exponatelor „au fost rezolvate în diferite forme clasice”.

De asemenea, după cum spune necunoscutul autor al comunicatului, Muzeul va „găzui” timp de o lună expoziția „ale cărori personaje sunt femeile”, poftind vizitatorii să se convingă că „multe din exponate ne conving că soarta femeilor pe întregul glob pământesc nu este așa de ușoară cum se pare la prima vedere”.

La fel cum nu este nici limba română pentru oamenii care ar trebui să promoveze cultura, dar care o folosesc, parcă, în duşmănie…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Gal Eleonora | 16 martie 2019 11:20

    Credeam ca gresile de exprimare apatin guvernului cotcodacit de Viorica; Se vede ca ne-am molipsit si noi in Transilvania. Din nou un caz grav de epidemie .

    • >> Postat de Nae | 17 martie 2019 09:13

      De ce sa credem ca „doar unii e prosti”? Toti parvenitii si numitii politic „e la fel”. Nu e asa doamna Anghela…

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale