Liber la scandal

După ciuma lui Caragea și boala lui Calache, cred că va intra în mentalul românesc și mandatul lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației. Rar mi-a fost dat să văd un ministru care să facă cu atâta eficiență praf domeniul pe care-l conduce.

Omul desființează tezele, împarte diplome la tot poporul, inclusiv celor care se semnează prin amprentă, iar acum a decis că elevii, indiferent din ce clasă, nu mai pot fi exmatriculați, cu excepția învățământului postliceal, care nu este obligatoriu.

Păi, prin școlile unde mersul la buda din curte este un sport extrem sau în școlile de la periferii, s-ar putea să asistăm la bătăi, scandaluri și alte scene demne de știrile de la ora 5.

Ce va face prietenul plagiatorilor, domnul Cîmpeanu, cu elevii care sunt prea mici să-i bage la pârnaie și prea în România ca să fie exmatriculați? Ce frumos vor sta poate chiar în aceeași bancă victima și călăul! De o asemenea tâmpenie de decizie nu-l poate spăla pe domnul Sorin nici deja celebrul Prelipceanu cu tot batalionul din subordine…


*
*