Legalizarea chiulului: Senatul Universităţii a aprobat reducerea normelor pentru șefii chiulangii

Să mai spună cineva că şefii Universităţii din Oradea sunt indiferenţi la chiul şi impostură! La patru luni după ce BIHOREANUL a deconspirat şase profesori-vedetă că absentează de la propriile cursuri, conducerea instituţiei a luat „măsuri”.

La propunerea decanului Facultăţii de Medicină, Adrian Maghiar, unul dintre cei prinşi că lipsea cu tupeu de la lucru, Senatul Universităţii a votat reducerea normelor didactice pentru decanii şi prodecanii facultăţilor care nu au deficit financiar, posibilitate prevăzută de Legea Educaţiei, dar nepusă în aplicare până acum la Oradea din motive economice.

Ca urmare, pe viitor şefii facultăţilor care stau bine cu banii vor putea lucra mai puţin la catedră, pe motiv că au treburi mai importante de făcut în administraţie. Atâta tot că singurele facultăţi fără deficit sunt cea de Medicină şi cea de Drept, aşa că normele vor fi reduse taman pentru doi dintre profesorii prinşi de BIHOREANUL chiulind, adică decanul Maghiar şi prodecanul-ministru Florian Bodog, ale căror absenţe sunt, practic, legalizate. Păi ce, asta nu-i măsură?


*
*