La statuia lui Brătianu a-ngheţat politicianu’

Senzaţională ideea ca pe amplasamentul viitoarei statui a fruntaşului liberal Ion I. C. Brătianu să se ţină o slujbă. Iar aceasta să fie privegheată de lideri politici liberali.

Din păcate, lucrurile nu au funcţionat tehnic perfect. Din cauza frigului pătrunzător a îngheţat busuiocul în apa sfinţită şi nu s-a mai putut umidifica solul. Apoi, nici corelarea nu a fost perfectă, de exemplu uriaşul sculptor local Cornel Durgheu a ajuns la faţa locului cu o întârziere de juma’ de oră. Adică exact perioada necesară ca domnul deputat liberal Cupşa să îngheţe bocnă, încât Durgheu a crezut că deputatul e de fapt statuia în cauză.

Până la urmă confuzia a fost lămurită, deci nu Cupşa e modelul de statuie, ci pompierul rămas pe stoc aflat în portofoliul maestrului Durgheu. Acesta însă va trebui să se confrunte şi cu alţi artişti dornici să-l imortalizeze pe Brătianu.

Singurul lucru deranjant a fost că preoţii fac o discriminare făţişă. Bine că atunci când e vorba de statuie repede bagă soborul la înaintare, dar când s-a făcut pista de skateboard nu s-au învrednicit să agite busuiocul.

 


*
*