Judecată în doi: Anchetat pentru fapte penale, judecătorul Ovidiu Galea vrea să judece… penali

Şedinţă mare, săptămâna trecută, la Tribunalul Bihor, unde colegiul de conducere s-a strâns să clarifice chestiuni legate de componenţa completelor de judecată.

Întrunirea s-a desfăşurat cu săptămânalul BIHOREANUL pe masă, numărul precedent dezvăluind că unul dintre subiectele „fierbinţi” îl privea pe Ovidiu Galea, judecat pentru că şi-a tăinuit apartenenţa la masonerie, dar reîntors la muncă mulţumită unor modificări controversate la statutul magistraţilor, ce permit judecătorilor care au statut de inculpat mai mult de un an să reîmbrace robele dacă între timp nu au primit o condamnare. 

Galea a cerut să judece procese penale şi ar fi fost susţinut de preşedinta Secţiei penale, Veronica Ioniţă, care îl vedea delegat la compartimentul de executări penale sau judecând chiar cereri de interceptare şi de arestare, toate nepublice.

După o lungă dezbatere, însă, în care ceilalţi judecători, mai cu capul pe umeri, au considerat nepotrivit ca un inculpat să-şi judece fraţii de suferinţă, problema a fost amânată pentru o şedinţă următoare. Aşa că, cel puţin pe moment, n-au dat afară dreptatea din Palatul de Justiţie, doar de dragul lui Ovi…


*
*