FC Heliport: Cum a fost transformat stadionul municipal în heliport pentru cursele SMURD

De la FC Bihor îşi iau zborul nu doar sportivii activi, ci şi sedentarii accidentaţi. De două săptămâni, terenul principal al Stadionului Municipal a fost transformat în heliport, spre mirarea locuitorilor din zonă, care ies la geamuri să vadă libelulele de fier trecând peste acoperişurile caselor.

Cursele SMURD care duc şi aduc pacienţi la Oradea coboară pe stadion din cauză că aeroportul a fost închis pentru modernizare, iar heliportul Spitalului Judeţean este încă nefuncţional, până la balizarea acoperişului şi a clădirilor din jur, astfel încât să fie omologat de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Potrivit locuitorilor din zonă, elicopterele medicale aterizează pe stadion de circa două ori pe zi, ceea ce mai mult îi miră decât îi supără. Din raţiuni de siguranţă, elicopterele SMURD sunt oprite de la zbor pe timp de noapte sau în condiţii atmosferice dificile, iar ziua oricum nu deranjează pe nimeni. În fond, dacă stadionul tot nu poate fi folosit pentru promovarea sportului, măcar să fie folositor sănătăţii…


*
*