Dedicaţie pentru Mintaş: Cum a ajuns apărătoarea fermei Nutripork șefă la APM Bihor

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a fost rugată de BIHOREANUL să explice cum a găsit-o fix pe Olimpia Mintaş pentru a o numi directoreasă la APM Bihor.

Conform răspunsului trimis redacţiei, deşi are buletin de Oradea, familie şi două joburi serioase aici, unul la firma proprie, Acormed, prin care a şi realizat controversatul studiu favorabil fermei Nutripork, şi celălalt la Facultatea de Protecţia Mediului, unde predă studenţilor de la Zootehnie, doamna s-a trezit brusc să se înscrie la un concurs pentru un post de consilier hăpt la Bucureşti, la Serviciul EMAS – Managementul Riscului din cadrul Direcţiei Controlul Poluării şi Reglementări a ANPM, desfăşurat pe 25 septembrie şi anunţat exclusiv prin „afişare la sediu”.

Mintaş n-a apucat însă să lucreze în Capitală, deoarece, odată „examenul” luat, pe 10 octombrie a şi fost numită, cu delegaţie, director executiv la APM Bihor, funcţie pe care o ocupă oficial din 25 octombrie. Este, deci, limpede ca bună ziua că Mintaş n-a urmărit o clipă să facă naveta la Bucureşti, ci avea pus deoparte fotoliul de la Oradea. Doar că trebuia să se „vopsească” din expert-afacerist-universitar în funcţionar public, ceea ce, în lumea politrucilor, e cel mai simplu lucru cu putinţă…


*
*