Dacian Foncea l-a făcut bandit pe directorul CAS

Fostul manager al spitalului TBC, Dacian Foncea, este supărat pe şeful CAS Bihor, dr. Gheorghe Ionuţ, pe motiv că a fost controlat la sânge şi alte limfe, la clinica New Medics, pe care o manageriază, pentru o reţetă de 9 lei. În schimb, îi reproşează că CAS-ul nu a observat cele aproape 14.000 de facturi false, decontate de un grup infracţional format din medici, farmacişti şi escroci.

Doctor Ionuţ se apără arătând că CAS nu putea descoperi frauda. Şi se apucă să înşire ce atribuţiuni are instituţia pe care o conduce, spre dezastru. Oamenii lui, când intră în farmacii verifică farmaciştii la unghii, analizează calitatea zugrăvelii din încăperi, monitorizează temperatura la nivelul solului, calculează perioada până la menopauză a angajatelor, după care încheie un proces verbal pe care-l prezintă lui alde Ionuţ.

În această dispută academică cu iz de şatră, Foncea neagă că l-a făcut bandit pe şeful CAS Bihor, argumentând că el doar a constatat acest lucru. În altă ordine de idei, nu pot decât să mă extaziez în faţa oarbei cu balanţa în mână, care a decis că una din doctoriţele implicate în afacerea cu reţete false să fie arestată pentru 30 de zile, deşi are doi copii gemeni de 6 luni acasă. Mă şi cutremur ce mare pericol social putea să fie bestia asta de femeie dacă nu intervenea un judecător vigilent să o priponească.


*
*