Cum curentează Electrica: Schimbarea furnizorului de energie electrică al Primăriei s-a lăsat cu scântei

Schimbarea furnizorului de energie electrică al Primăriei în urma licitaţiei organizate acum două săptămâni s-a lăsat cu scântei. Cum se ştie, Primăria şi majoritatea instituţiilor subordonate, cu şcoli şi spitale cu tot, vor schimba din ianuarie furnizorul de curent, renunţând la Electrica în favoarea RCS&RDS.

Încheiat pe termen de un an, în urma unei licitaţii, contractul va însemna o economie anuală de o jumătate de milion de lei, bani pe care fostul furnizor Electrica Furnizare îi va pierde.

În replică, Electrica Distribuţie, singurul deţinător de reţele din Oradea, a încercat să prelungească contractul firmei surori cu măcar 20 de zile, invocând săptămâna trecută chichiţe avocăţeşti legate de termenul de informare a fostului furnizor asupra datei încetării contractului şi făcând chiar trimiteri la vechiul contract.

Conform acestuia, termenul de intervenţie la o avarie este de 48 de ore, iar electricienii au dat de înţeles că Primăriei nu-i este totuna dacă furnizarea curentului se va relua în prima sau în ultima oră a intervalului. Măcar vor şti orădenii pe cine să înjure…


*
*