Cu magistrala-n stâlp: Lucrările la reţeaua de termoficare au stat blocate din cauza unor construcţii ale Electrica (FOTO)

„Unde sapă sapa locul, sare din pământ norocul!”, laudă poetul bogăţia pământului românesc. În Oradea e şi mai şi: rodeşte până şi asfaltul!

Lucrările de înlocuire a magistralelor de termoficare în cartierul Rogerius sunt blocate de o săptămână fiindcă peste canalul tehnic prin care trec conductele prin strada Iza a „crescut” în ultimii ani nu doar un stâlp de iluminat public, ci şi ditamai postul trafo.

Discuţiile purtate de societatea Termoficare, beneficiarul lucrărilor, cu reprezentanţii Electrica, proprietarii construcţiilor apărute unde nu trebuiau, n-au dus nicăieri.

Aceştia din urmă au refuzat să-şi asume strămutarea stâlpului şi postului trafo, motivând că n-au bani în buget pentru aşa ceva, astfel că muncitorii firmelor angajate de Termoficare au primit ordin să continue lucrările cu ocolirea zonei. Şi, dacă se poate, fără menţionarea devierii traseului.

Poate aşa, în cazul unei avarii, când muncitorii vor săpa sub punctul trafo pentru a căuta spărtura, vor realiza şi cei de la Electrica că amplasarea de construcţii pe reţeaua de termoficare a oraşului nu e cea mai deşteaptă idee…


*
*