Colinde deviate: Concertul de Crăciun al unei biserici penticostale, relocat de la Sinagoga Zion

Timp de câteva săptămâni, Biserica Penticostală Filadelfia şi-a invitat, pe Facebook, enoriaşii la „o seară extraordinară de colinde”, numită „Popas la iesle”, care urma să aibă loc pe 21 decembrie tocmai la… Sinagoga Zion, reabilitată şi transformată în sală de evenimente.

Deşi, pare-se că iniţial penticostalii au avut acordul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor, care administrează sinagoga, ulterior aceştia au anunţat că evenimentul a fost mutat la Filarmonica Oradea deoarece „comunitatea evreiască” s-a opus organizării unei seri de colinde tocmai în Sinagogă, având în vedere diferenţele dintre cele două religii.

Mai precis, evreii nu recunosc şi nu sărbătoresc naşterea lui Iisus şi, deci, nu vor să găzduiască un „Popas la iesle”, aşa cum şi-au intitulat pocăiţii evenimentul. Drept urmare, cei din urmă au difuzat prin social media o imagine cu o hartă în care cei trei magi de la Răsărit pornesc de la Sinagogă şi merg spre Filarmonică. Încurcate căile Domnului şi întortocheat traseul spre sălaşul micului prunc…

3

3 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de EMERIC KARTON | 20 decembrie 2016 18:46

  degeaba esti ironic domnule dar programarea acestor coliunde intr-o sinagoga este o bataie de joc fata de cultul iudaic ,cred ca acei organizatori habar nu au despre religia evreilor intai ar trebui sa studieze sau macar sa intrebe daca un asemenea eveniment nu lezeaza cumva pe cetatenii evrei din acest oras.Deci inainte sa faci ceva in spirit religios documenteazate ca nu cumva sa gresesti.

  Hag Hanukka sameach! Sarbatori fericite! La multi ani !

  • >> Postat de Adelina | 21 decembrie 2016 13:57

   Scuza-ma,dar Ada Milea care are melodii in care vorbeste despre sex nu ii deranjeaza pe evreii care teoretic promoveaza abstinenta si sfintenia? Ea are voie sa cante in sinagoga,chiar si trupe rock ar putea canta…asta nu e o insulta pentru ei?

  • >> Postat de EMERIC KARTON | 21 decembrie 2016 23:45

   si eu cer scuze dar inafara de acea trupa cu purcelusi care si acela a fost intr-un fel o ofensa punand ca afis pe gardul unei sinagogi afisul cu 4 purcelusi stiind ca religia iudaica interzice acel animal, nu au fost alte activitatati culturale -artstice la care eu de nationalitate evreu sa protestez in nume personal pentru un program prezentat in sinagoga Zion.Pe Ada Milea nu o cunosc nu stiu daca a cantat in sinagoga Zion ,religia iudaica nu promoveaza abstinenta dar spune printre altele sa nu preacurvesti sa respecti femeia ca mama copiilor tai „”.
   Nu doresc sa intru cu nimeni in polemica pe tema religiilor nimeni nu stie totul ,sa ne respectam religia altuia, fara a ne socoti super credinciosi si autostiutori .