Clonăii

Eram tare invidios pe municipiul Râmnicu Vâlcea. Numele acestui oraş e cunoscut în întreaga Europă, başca în Statele Unite. Ce-i drept, e cunoscut mai mult de Interpol şi FBI pentru fraudele din domeniul informatic.

Chiar am vrut să fac o reclamaţie la Sorbonica şi să le spun de la obraz: „Păi bine, măi dascălilor, ce specialişti instruiţi voi, de nu sunt în stare să cloneze un card, să spargă un bancomat?”…

Mi-a revenit inima la loc zilele astea, când am constatat că Poliţia a priponit câteva zeci de orădeni specializaţi în asemenea infracţiuni. Iată că, după ce Papa Benedict a pus Oradea pe hartă la ultima slujbă înainte de demisie, pomenindu-ne, acest grup de inimoşi infractori atrag atenţia omenirii că şi aici zac personalităţi demne de băgat în seamă. Sau de băgat la zdup.

Şi, în vreme ce conducătorii se dau de ceasul morţii că ni se amână intrarea în zona euro, ai noştri ca brazii nu numai că intră în zona euro, dar şi în zona dolarului, ba chiar direct în bancomatele din spaţiul Schengen.


*
*