Cei care fac exces de iod devin iodioți

Rar popor ca românul care să aibă asemenea instinct de conservare. Nici bine n-a izbucnit războiul, că deja se fac cozi la pașapoarte pentru ca patrioții să poată să o șteargă din țară la momentul oportun.

Mulți s-au apucat să-și facă provizii de mâncare și băutură, iar mașinile sunt cu motorul pornit și cu fața spre Ungaria.

Dar cei mai vigilenți sunt oamenii care au devalizat farmaciile de iod. Acesta este folosit pentru contracararea efectelor radiațiilor, iar centralele nucleare ucrainene nu se simt prea bine sub cizma mujicilor sovietici.

Pentru calmarea populației, ar fi bine ca Statul să informeze cum se cuvine populația în ceea ce priveşte situaţia actuală şi măsurile ce trebuie luate:

1. Invazia este un fel de pandemie, pentru ca marii fabricanți de armament să-și vândă produsele rămase pe stoc.

2. Ca să fiți siguri că nu muriți de foame, luați cât mai multă drojdie! Că și economia noastră tot pe drojdie este de zeci de ani și uite că încă nu a murit.

3. Alimentați mașinile cu benzină, ba umpleți și niște canistre cu combustibil. Dacă nu apucați să ieșiți cu mașina din țară, măcar să aveți din ce face cocktailuri Molotov.

4. Nu luați iod decât la recomandarea doamnei doctor Flavia Groșan.

5. Ascundeți-vă femeile și ceasurile pentru a nu-i tenta pe cei veniți să ne denazifice.


*
*