Camera de (reglat) Conturi: Cum câştigă concursurile nora fostului senator UDMR Lakatos Peter

Sistemul PCR – Pile, Cunoştinţe, Relaţii – este singurul care „duduie” în sistemul bugetar, ca dovadă faptul că, la fel ca în comunism, odraslele politrucilor sunt promovate la greu în funcţii grase prin instituţiile publice.

Una dintre cele mai proaspete beneficiare este Lakatos Fodor Reka, nora fostului senator UDMR Bihor Lakatos Peter, ajuns el însuşi pe filieră de partid consilier la Curtea de Conturi a României. Luna trecută, tânăra a devenit fericita câştigătoare a unui concurs organizat pentru funcţia de auditor public la Camera de Conturi Bihor, fiind notată la proba scrisă cu 10 curat şi urmând ca la oral să primească, probabil, 12.

În cazul în care credeaţi că fericita noră ar fi cumva vreun geniu, s-ar putea să vă cam înşelaţi: în toată imensitatea internetului nu veţi găsi nicio lucrare ştiinţifică sau vreo realizare a acesteia, în afara faptului că BIHOREANUL a dezvăluit anul trecut că a fost angajată, alături de alţi tăietori de frunze la câini protejaţi de PSD şi de UDMR, la vestita Fundaţie Euroregiunea Bihor – Hajdu Bihar, patronată de Consiliul Judeţean, aflat sub conducerea celor două partide.

Lakatos Fodor Reka n-a stat la Fundaţie decât un an, până când, iată, i s-a deschis calea către o leafă de multe, multe mii de lei. Dată fiind politizarea, nu-i greu de ghicit ce rezultate vor avea pe viitor controalele Camerei de Conturi: dacă primarii din Opoziţie au toate motivele să-şi facă griji, cei ai UDMR pot liniştiţi să toace banii după cum îi taie capul pe tot felul de festivaluri şi pentru ONG-urile de partid…


*
*