Bulgarul de la Judeţean: Cum a ajuns subiect de fake news un reputat neurochirurg din Oradea (FOTO)

Moda fake-news şi fake-facts a urcat pe noi culmi în perioada Paştelui, când mai multe site-uri din categoria celor care se laudă cu antivaccinismul au preluat unul de la altul, de nici nu se mai ştie care a fost primul, un articol pentru prostirea credulilor.

Sub titlul „Bătrâneţea nu e o stare naturală. E o boală pe care o provocăm alimentându-ne incorect”, publicaţii online precum secretele.com ori extranews.ro au publicat şi rostogolit pe Facebook un articol care laudă proprietăţile curative miraculoase ale iaurtului şi vinului de casă, citându-l pe „renumitul genetician”, „profesorul bulgar Hristo Memerski”, căruia i-au arătat şi poza.

Atât doar că fotografia îl prezintă pe dr. Alin Blaga, coordonatorul Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean din Oradea, fiind realizată şi publicată de BIHOREANUL în 2017 pentru a ilustra un articol în care neurochirurgul povestea cum s-a stabilit în Oradea după ce lucrase în clinici private din Germania.

Desigur, fără să fi fost niciodată în Bulgaria, nici măcar ca turist, necum ca „renumit genetician”, cum îl prezintă site-urile experte în falsuri…


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale