Abuz colosal: studenţii nu vor colegi fără Bacalaureat la Universitate!

Studenţii din cadrul Senatului Universităţii Oradea nu vor ca liceenii fără Bacalaureat să intre la Universitate altfel decât în calitate de femei de serviciu sau băieţi care alimentează automatele de cafea.

Măsura se poate, însă, întoarce împotriva lor. Prin refuzul de a se înfiinţa şcoli profesionale universitare, dascălii de la Sorbonica vor pierde sume importante, numai bune la salarii, iar până la urmă povara va cădea tot pe spinarea bieţilor studenţi.

Vor fi afectaţi mai ales cei de la Facultăţile Tehnice, pentru că studenţii medicinişti oricum economisesc anual 200-300 de euro prin ieşirea din sistem a doctorului Constantin Romanul.

Chiar şi rectorul Barney Bungău e nedumerit şi a cerut explicaţii metodologice Ministerului Educaţiei.

Se pune întrebarea dacă Universitatea s-ar putea transforma în subinstitut de ingineri, ca pe vremuri, în colegiu tehnic, grup şcolar, şcoală profesională sau grădiniţă cu orar normal pentru copii reduşi.

De asemenea, ce se va întâmpla cu profesorii universitari? Vor deveni simpli dascăli de şcoală generală, maiştri instructori, suplinitori sau personal auxiliar?

Întrebări grele pentru domnul ministru Pricopie, care a crezut că Romulus şi Remus au fost alăptaţi de o vulpe, altfel nu se explică cum de au fost aşa de şireţi că au supravieţuit în pădure.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de hozan calin | 19 septembrie 2014 00:17

    parca cei cu bac is mai buni,nu eu le rezolv si bacul si admiterea mai bine ca Romanul acum,eu l am dat in gat ca mi luase clientela,oricum studentii la Oradea cu asa zisul bac nu au cunostiinte decat pana la genunchiul broastei