Retrospectiva săptămânii: Cum a reuşit Consultantul să aibă un mandat fără greşeală

Luni

Vio către Ghiusi: „Ai văzut, mă, că și noi știm să facem Zilele Cetății fără bograci și Ladislau?”. ”Tot e bine că nu ați scos kurtos kolacs-ul din zonă. Oricum eu sunt pesimist cu viitorul Cetății, la ce arheologi aveți…”. ”Ce amestec au arheologii?”. ”Pun pariu că în mai puțin de trei ani, după săpături intense, o să descoperiți scheletul lui Decebal în subsolul bisericii”.

Marți

Consultantul era mândru de performanța lui, unică în istoria administrației locale. ”Mi-am asumat dificila funcție de viceprimar al unui oraș multietnic cu 200.000 de locuitori”. ”Și ce-i cu asta?”. ”Sunt primul din istoria omenirii care mi-am făcut datoria fără greșeală. De aceea am și renunțat brusc la post, ca să mă retrag în plină glorie”.

Miercuri

Șeful Poliției Binș, cătrănit: ”Au venit de la DNA să ne percheziționeze, să ne intimideze și poate chiar să ne aresteze”. ”De ce la voi?”. ”Ei zic că suntem corupți, dar le-am arătat Codul Penal special de la Binș, din care reiese că de fapt noi am merita să fim premiați, nu legați”. ”Dar cică ai asigurat protecția afaceriștilor din zonă”. ”Noi asigurăm protecție tuturor, deci și afaceriștilor, că asta ne e datoria!”.

Joi

Fostul șef de la Consiliul Județean, descumpănit: ”Statistica arată că din păcate județul nostru este abia pe locul 9. Ehei, dacă mă lăsa Bolovan să mai fac un mandat, sigur puneam județul pe locul 1”. ”Dar la ce a ajuns județul pe locul 9?”. ”N-ai văzut? La defrișări ilegale”.

Vineri

Juji, intrigată de ce se petrece în Primărie: ”Am vrut să văd cum se mișcă angajații acum, când e vorba că vor declanșa greva generală”. ”Și ce ai constatat?”. ”Mie mi se pare că s-au mișcat mulțumitor pentru niște oameni care erau în grevă”. ”Fraieră mai ești! Ei așa lucrează și când fac, și când nu fac grevă”.

Sâmbătă

Şeful de la Termoficare mi-a explicat cum e cu mentenanța pentru centrala pe gaz: ”E ca la mașină. Dacă vrei să funcționeze, trebuie să bagi bani la greu. În plus, e bine să ai și un fel de CASCO dacă intră un bou în tine. Pricepi?”. ”Nu pricep. Care bou să intre într-o centrală? Și apoi la ce ne-a trebuit centrală Mercedes? Dacă era Dacia nu ne trebuia mentenanță, că dacă pica ceva o legam cu sârmă”.

Duminică

După ce ministrul Transporturilor a dat terenul de la depou orașului, a fost demis.


*
*