Zonele unitare, mai explozive ca gazul grizu

Sunt câteva subiecte care adună lume la dezbaterile publice. La fel s-a întâmplat cu discuția despre zonele unitare, mulți orădeni fiind convinși că numai gazul îi mai poate scoate din sărăcie.

Așa că mulți cetățeni, mai ales cei care stau la case, doresc cu orice preț să se debranșeze de la sistemul centralizat.

În principiu, au dreptate: e mai sănătos să nu depinzi de orice cocalar care nu-și plătește întreținerea și din pricina căruia riști să se oprească apa caldă și căldura în tot blocul.

Dar racordarea la gaz nu rezolvă problema cronică: sărăcia. Dacă mergi pe străzile cu gaz, vei vedea că foarte multe case nu s-au branșat. Iar asta nu din cauza zonei unitare, ci pentru că nici gazul nu este pe gratis. Înseamnă cheltuieli de branșare, cheltuieli cu centrala, iar dacă nu ai o casă cât de cât izolată o să începi să regreți cărbunele și rumegușul.

Așa că dezbaterea a fost, de fapt, un bun exercițiu pentru vicele Florin Birta de a se învăța cu sudalmele, cu protestele și nemulțumirile oamenilor. Un excelent exercițiu dacă vrea cu adevărat să ajungă primar.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Petre | 24 decembrie 2017 12:19

    Vorbiti de încălzire centralizata si de cea pe gaz, dar omiteti sa spuneti ca aproape 50 la suta din zona de case se încălzește pe lemne. Asa cum deranjează o fatada neintretinuta asa ar trebui sa derAnjeze si încălzirea cu lemne de foc. Mai ales într-un oraș cu ifose ca ai Oradea.