Veniţi de luaţi lumină! La propriu…

Războiul pentru Parohia Ortodoxă Bratca a continuat şi în Postul Paştelui. După instalarea cu Poliţia a preotului Radu Marian, în prima duminică din martie, în ciuda promisiunii episcopului Sofronie cum că biserica va fi slujită de fiul fostului paroh, Ionuţ Pop, ostilităţile au intrat în faza loviturii de graţie.

Noul preot face tot posibilul să scoată în stradă familia Pop, silită de împrejurări să rămână în casa parohială până la amenajarea unei locuinţe proprii.

Pe 15 aprilie, preotul Marian a cerut în scris societăţii Electrica rezilierea contractului de furnizare a energiei către casa parohială, sperând că, rămasă fără curent de Sfintele Paşti, ziua fără frigider, iar noaptea fără lumină, familia fostului paroh va părăsi vila pe care a construit-o cu ajutorul localnicilor, lăsându-l să se mute el în casă nouă.

Angajaţii Electrica au debranşat însă curentul abia marţea trecută, în prima zi lucrătoare de după sărbători. Chiar şi aşa, măsura nu şi-a atins scopul.

Revoltaţi de modul în care înţelege milostenia noul paroh, vecinii au ajutat familia Pop, alimentând casa parohială cu curent prin propriile contoare. Doar nu degeaba i se spune Săptămâna Luminată…


*
*