Tradiţii girişene: Intrarea în primăria din Girişu de Criş, apărată de o plasă de plastic

Dacă s-ar face un concurs între primăriile de comune privind respectarea „tradiţiilor locale”, cea din Girişu de Criş ar câştiga detaşat.

Edilii de aici respectă cu sfinţenie o tradiţie întâlnită mai ales în ABC-urile din satele bihoreneşti, şi anume uşa de intrare străjuită de o plasă verticală de plastic, cu fâşii colorate care, cică, ţin muştele la distanţă.

Vântul flutură liniştit printre bucăţile de plastic care, pe lângă designul aparte pe care îl dau uşii termopan, sigur au, totuşi, un avantaj cert: dacă nu ţin muştele să nu intre în clădirea Primăriei, nici nu le lasă să iasă afară.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Romanul Simplu | 22 mai 2013 16:01

    DA! sa nu zicem de pereti scorojiti care astepta varul , asta sanu mai zicem de porumbeii care se gainatzeaza pe acoperisul Primariei Girisul de Cris,sa nu mai zicem de tiglele uzate si sparte de pe acoperisul Primariei Girisul de Cris , sa nu mai zicem de curcanii (politzaii) care au apartamente deasupra Primariei Girisul de Cris , sa nu mai zicem de nimic ,ca dupa ce sa zicem ca NIMIC, ca NIMIC nu se va imbunatati, ca si asa masuri de imbunatatire a conditiilorviata si de trai nu se vor lua de catre primarul PenaL Pasca Ioan padureanul cheretit mare hotz mare bandit , viitor pouscarias cu 12 dosare PeNaLe pe rol . Asteptam sarbatoarea Tarianului din 26 mai , nu de alta da sa-l facem sa planga cind va vorbi de pe scena asta ca sa fie mai credibil!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.