Toţi o apă şi-un pământ: Consilierii judeţeni Traian Bodea şi Cornel Borza habar nu au să scrie corect

Când se exprimă în scris, aleşii bihorenilor, atât cei de la putere, cât şi cei din opoziţie, arată că au ură grea nu doar pe bunul-simţ, ci şi pe ortografie.

O dovedeşte şi conversaţia pe care marţea trecută, după scandalul alegerii preşedintelui Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor (UDMR), şi a vicepreşedinţilor Ioan Mang (PSD) şi Traian Bodea (ALDE), acesta din urmă a purtat-o pe Facebook cu un consilier liberal, interpretul de folclor Cornel Borza.

„Spuneti cum ati preluat conducerea!”, l-a somat acesta pe Bodea, care a încercat să explice că a fost ales legitim şi că „bihorenii mau trimis in cons, jud, pentru a avea putere de decizie”.

„Mie groaza ca vo-i sta la masa cu asemenea oameni!”, i-a replicat liberalul, violând la rândul său gramatica. Apoi l-a citat, aproape sigur fără să ştie, pe Lucreţiu Pătrăşcanu: „Am-i pare rau, dar an primul rand sant Roman şi dupa aceia PNL-ist! Eu am cu ce ma mandri am reprezentat Romania an peste 30 de tari ale lumi! Am crezut ca e altceva! dar m-am angrozit azi de ce-am vazut!”.

Deşi Bodea a încercat să-l calmeze, spunând că dialogul lor, deşi contradictoriu, era pozitiv prin simplul faptul că exista, Borza a continuat ca-n Caragiale: „Eu mi-as fi dorit ca macar 10 la suta din cei alesi sa fii facut pt aceasta tara cat am facut eu si Romania ar avea alta fata!”.

La cum scriu distinşii politicieni, alegătorii care n-au chiulit de la şcoală nu pot decât să se ia cu mâinile de cap. Dar şi să regrete că la alegeri competiţia nu s-a dat, ca la Bac, cu o probă preliminară şi eliminatorie de limba română. Vorbită şi, mai ales, scrisă!

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de matilda | 4 iulie 2016 09:18

    Trist este ca aceste creaturi sau caricaturi conduc destinele unui intreg judet.De vina sunt si cei care i-au cooptat pe liste.Chiar daca e mic,cantecaciul Bihorului atat cat e ,e prostie densa!Analfabetii l-au votat.Iti vine sa vomiti.Cred ca voi renunta sa mai zic ca sunt roman!