Strategie cu găuri: Consiliul Județean Bihor a plătit degeaba 90.000 de euro pentru strategia județului!

La trei ani de la adoptarea de către Consiliul Judeţean Bihor a strategiei judeţului pentru perioada 2014-2020, bihorenii sunt chemaţi să-şi dea iarăşi cu părerea despre acest document care ar trebui să dicteze liniile de dezvoltare.

Motivul? De comă! Deşi în urmă cu trei ani a încasat nu mai puţin de 90.000 euro pentru a elabora strategia, asocierea firmelor bucureştene Gea Strategy & Consulting şi Romactiv Business Consulting, contestată la acea vreme nu doar pentru costul uriaş, ci şi pentru că Horia Carţiş, şeful de cabinet al fostului preşedinte Cornel Popa, lucrase la Romactiv, şi-a făcut treaba „la marea artă”.

Mai precis, consultanţii au lăsat complet pe dinafară un capitol privind eficienţa energetică a Bihorului, obligatoriu nu doar pentru orice judeţ respectabil, care are ambiţii să oprească poluarea, dar şi pentru ca CJ să poată depune proiecte europene pe liniile dedicate eficienţei energetice.

Acum, Judeţul trebuie să completeze strategia cu un capitol întreg, pe care deştepţii de la Bucureşti n-au fost în stare să-l scrie. Bihorel e curios cât va costa „suplimentul” şi cine-l va face…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Dodo | 11 iulie 2017 16:22

    „Horica fara frica” a mai ingropat si alte proiecte. Tot pe la faza de studii. Nu face studiul cine trebuie, nu se da drumul la proiect. Iar sefii C.J. tac si inghit.Prietenii stiu de ce!