Ştiu ce-ai făcut în altă viaţă! Doctorul celebrei pictoriţe Frida Kahlo aduce dubios de mult cu primarul de Oradea

Cine ştia că, înainte să ocupe funcţia de primar de Oradea, Ilie Bolojan a fost secretar general al Guvernului, prefect, comerciant şi profesor de matematică nu a săpat suficient de adânc. Ultimul autoportret al pictoriţei mexicane Frida Kahlo, datat din anul 1951, a generat săptămâna trecută valuri pe reţelele de socializare.

Personajul pictat de artistă, doctorul Juan Farill, cel care a operat-o pe Frida la coloana vertebrală, aduce dubios de mult cu primarul de Oradea!

Tabloul, ca fotografiile de epocă, prezintă un bărbat tuns scurt, cu sprâncene bogate, mustind de bună-dispoziţie ca o zi lucrătoare de luni, cu un aer sobru care l-ar face pe un orădean sadea să se gândească din start la Bolo şi să ducă din reflex mâna la buzunar… după banii de impozite.

11

11 Comentarii

*
*

 1. >> Postat de kkmic | 22 septembrie 2015 16:39

  altimul „auto”portret al artistei este reprezentarea doctorului…? WTF??? E ultimul portret sau ultimul autoportret?

 2. >> Postat de Călin | 22 septembrie 2015 16:29

  Dan,
  Lăsînd deoparte ironia îți răspund că Filip a fost cel mai prost primar al Oradiei.Sub mandatul lui s-a distrus Corsoul.Printre multe alte păcate.Apoi chestia cu murdăria,te invit prin cartierele mărginaşe să vezi focarele din jurul gunoaielor.Degeaba faci țarcuri dacă nu le păzeşte nimeni.

  • >> Postat de Dan | 23 septembrie 2015 09:48

   Hai ca o dam in detalii de 2 bani. In Graz, Viena, sau alte locatii mai vestice crezi ca e totul roz la periferii sau ce? Afla ca in Viena, sunt multe zone in care gunoiul nici macar nu e sortat (adica omul de la apartamenul X din Blockhaus-ul Y, cad isi duce gunoiul, arunca in acelasi sac si cel biodegradabil si cutia de carton de la adidasii ce i-a cumparat, si dozele de suc, tot, in afara de plastic e aiurea aruncat). Deci nu e perfect nici la case mai mari. Sunt de acord ca nici Oradea nu e Raiul pe pamant si ca e intr-adevar loc d emai bine, DAR FATA DE DEZASTRUL CARE A FOST AICI ACUM 10 ani, schimbarile, in MAREA LOR PARTE pozitive nu pot fi contestate! Si inca ceva, daca esti asa bun, nu vad de ce ai alege sa traiesti in ROmania, decat daca ai ceva probleme de familie care sa te tina aici. Altfel, permite-mi sa ma indoiesc de afirmatiile tale scrise. Pa!

  • >> Postat de Călin | 23 septembrie 2015 13:07

   Dan,
   Hai să lăsăm comparațiile cu o metropolă ce trăieşte din turism adunînd sute de mii de vizitatori adică şi uscături.Nu trebuie să-mi spui ce-i la periferia Vienei,eu aveam mizerie sub geam în Josefstadt,care-i aproape de centru.Eu am vrut să subliniez că deşi s-au făcut multe lucruri în Oradea sub Bolojan,toate au şi părți negative ce puteau fii evitate cu o gîndire limpede.Oraşul a progresat,lumea a progresat,proces inevitabil.Ca să închei,de ce am decis să rămin aici mă priveşte,asta nu înseamnă că nu voi pleca într-o zi din nou.Numai bine.

 3. >> Postat de Călin | 22 septembrie 2015 16:17

  Dorin,
  Trăiesc unde m-am născut,deşi aş putea trăi oriunde-n Europa.
  Vorbeşti cam agresiv pentru unu ce invocă respect.
  După ton se vede cine-i înregimentat politic.
  Oricine are drept la opinie,se pare că tu nu faci fața uneia diferite.

 4. >> Postat de wetr | 22 septembrie 2015 10:50

  De acord cu ce spune DAN, Bolojan e ok.

 5. >> Postat de Dan | 22 septembrie 2015 09:05

  Chiar daca si eu sunt amator de ironii politice si pamfleturi sociale, desii stirea incearca sa fie haioasa, nu est altceva decat o „impunsatura” mascata a unui primar pe care multe alte orase din Romania ar dorii sa il aiba, si, incontestabil, celui mai bun primar de dupa ’89 pe care orasul nostru l-a avut. Va sfatuiesc sa mergeti prin tara sa vedeti in ce hal arata Romania, atat din punct de urban cat si rural, apoi poate veti aprecia mai mult orasul Oradea si primarul sau actual… .

  • >> Postat de Călin | 22 septembrie 2015 11:07

   Dan,
   Chiar aşa hai să mergem prin țară.Toate oraşele importante din jur ne-au luat-o înainte.Chiar şi Aradu lu Falcă.Aradu care ne visa prin anii ’80-’90.Vrei să mergem prin Oltenia.Am văzut prin Gorj străzi la țară mai moderne ca unele străzi din Oradea.
   Bolojan?Mult şi prost.Prost,adică parcuri în cîmp,turbogirație cu viteză de melc,pasaj Vulturu ratat,cîteva palate renovate-n grabă,cazemată la Ciuperca,multă piatră în Unirii,drum rapid ce dă-n gard,multe parcări goale…Toate astea cu bani moaca ce alții nu i-au avut.Fireşte întîrziierile noi le plătim.
   Nici o glorie-n Bolojan!

  • >> Postat de Dan | 22 septembrie 2015 12:01

   Bine…impusca-ma am uitat sa specific..comparabile ca dimensiuni. Cluj si Tm erau oricum centre importane inainte de 89. Trebuie sa vezi tot contextul. Si inca una..de Petru Filip ai auzit? Cand era economia globala in BOOM el indeparta investitori cu spagi si orasul muradar. Aeroportul, chiar daca nu tine de primarie, a stagnat multi ani. Mai informeaza-te amice si nu uita, repet, de context!!!!!!!!!!

  • >> Postat de Dorin | 22 septembrie 2015 14:58

   Căline. Du-te frate şi trăieşte în Oltenia sau prin Vaslui. Ce dracu mai cauţi în oraşul acesta prostule. Eşti un nesimţit ordinar, probabil înrolat politic. Dracu te ştie ce ai vrea, da arată măcar un pic de respect pentru ce au făcut oamenii din primărie şi omul acesta în 7 ani.

  • >> Postat de Deftones | 22 septembrie 2015 17:36

   Agramat cum e el, trebuie să fiu de acord cu Dan. Suntem norocoşi să-l avem pe Bolojan ca primar. În mandatul lui Filip nu s-a făcut nimic. Acum e curat pe străzi, au dispărut câinii vagabonzi, mita din instituţii e timorată, avem parc deontologic, bănci noi în parcuri, un centru mai OK. E bine. Eu l-aş vota încă o dată dacă s-ar putea; cu ochii închişi.