Sfântul Pavel de Bruxelles: PSD-istul Emilian Pavel a dus peste 20 de preoți din Bihor la Parlamentul European

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel s-a apropiat aşa tare de Biserică încât a dus-o la… Bruxelles. La sugestia liderului PSD Ioan Mang, eurodeputatul bihorean a invitat, la sfârşitul lunii trecute, într-o excursie la Parlamentul European, peste 20 de preoţi ortodocşi, ca să mai strângă legătura între Partid şi Biserică.

Lista „pelerinilor” în capitala corectitudinii politice, egalităţii între sexe, uniunii consensuale şi a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a fost aprobată personal de episcopul Sofronie Drincec, din rândul apropiaţilor personali. Printre „pelerini” s-au numărat parohul de Palota, Cosmin Lascu, cu şanse la funcţia de secretar al Protopopiatului Oradea, Călin Popa, secretarul Protopopiatului Tinca, Aurelian Sotoc, pus fără concurs la Biserica Sfântul Gheorghe din Parcul Traian, şi Alexandru Bădilă, pus preot în Peştiş pentru „meritul” de a fi nepotul maicii Mina de la Mănăstirea Sfintei Cruci.

Smerit credincios, Emilian Pavel s-a gândit probabil să facă o faptă bună, că tot e post, şi să invite tineretul preoţesc să scoată capul în lume. Că prea se plictiseşte acasă…


*
*