Seară (tipic) românească: Orădenii, cât pe ce să se facă de mirul lumii la târgul de la Viena

Reprezentanţii municipalităţii orădene au prezentat săptămâna trecută participarea în comun a localităţilor Oradea şi Băile Felix la târgul de turism de la Viena ca pe un succces peste aşteptări.

Adevărul este că, total necunoscută până atunci publicului austriac, care habar nu are unde vine Oradea pe hartă, oferta a trezit curiozitatea potenţialilor turişti.

Ce nu spun însă orădenii întorşi de la târg este că reuşita cu care se laudă a fost la un pas de a fi un eşec lamentabil. Pregătite cât mai cochet pentru a face cu ochiul publicului occidental, bucatele bihorene prezentate în cadrul Serii româneşti organizate de Oradea au fost cât pe ce să fie degustate sleite.

Cu câteva ore înaintea evenimentului bucătarii s-au trezit că nu au unde pregăti mâncarea pentru prezentare, cuptorul ambasadei române din Viena fiind defect, iar încălzirea a sute de porţii la microunde – imposibilă.

Într-un final, românii au reuşit să primească acceptul pentru a folosi bucătăria gazdelor. În fond, dacă tot au împrumutat produse din bucătăria austriecilor ardelenii, le pot folosi şi sculele…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Csoma Zoltan | 27 ianuarie 2015 19:15

    Pacat ca se scrie un articol , despre un eveniment reusit atat de bine, fara sa aiba vreo tangenta cu adevarul…